E-learning: tanulási módszerek, stratégiák, kompetenciafejlesztés

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik…

 • bármilyen okból kifolyólag nem szeretnének fix időpontban és fix helyen tanulni (pl. nincs idejük, 4 kicsi gyerekük van, felsővezetők és sokat utaznak, éjszakai műszakban dolgoznak, stb.), hanem maximális rugalmasságra vágynak,
 • úgy érzik, hogy már elég biztos a tudásuk ahhoz, hogy egyedül is csiszolgassák, vagy finomítsák azt,
 • valamilyen intézményben már tanulnak angolul (iskola. nyelviskola, munkahely, stb.) és ehhez keresnek személyre szabott, irányított kiegészítő tanulási lehetőséget,
 • más városban vagy országban laknak, mégis nálunk szeretnénk tanulni.

Mit kínálunk?

Az általunk összeállított, személyre szabott e-learning csomagok célja elsősorban az önálló tanulás segítése és fejlesztése, és a motiváció fenntartása.

 • nem csupán a nyelvet tanítjuk, hanem a nyelvtanuláshoz elengedhetetlen stratégiákkal, módszerekkel ismertetjük meg a tanulókat. Úgy gondoljuk, hogy nemcsak az a fontos, hogy bizonyos nyelvtani szerkezeteket vagy szókincset elsajátíthat a tanuló, hanem a nyelvtanulás módszereire is szeretnénk rávilágítani. Megmutatni azt, hogy rengeteg forrásból megszerezhetjük a tudást és ezt élvezettel tehetjük. Lehet tanulni filmekből, könyvekből, feliratokból, külföldi számokból, a munkából, a szomszédtól…. és az angol szerkezeteket, szavakat kínlódás helyett élményhez kötötten is meg lehet tanulni. A mi e-learning tanfolyamunk nem arról szól, hogy minden nap ugyanolyan feladatokat kell megoldani, hanem megpróbálunk minél többféle feladattípussal fejleszteni. Hogy hogyan, az egyénenként nagyon változó lehet.
 • figyelembe vesszük a tanuló érdeklődési területeit. Ha pl. valaki utálja az autókat, akkor nem törekszünk az autóalkatrészekkel kapcsolatos szókincs elsajátítására. A tananyag összeállítása során arra is törekszünk, hogy a tanuló változatosan, élvezhetően, élményekhez kötötten sajátítsa el a nyelvet, magyarul: ne unatkozzon.
 • előre meghatározott célok mentén haladunk. Az első beszélgetés során meghatározott cél elérésének érdekében a fejlesztésre szoruló kompetenciák megerősítésével foglalkozunk, illetve olyan tanulási stratégiákat mutatunk meg, amelyek a tanulót a cél elérésében segítik. pl. Ha valaki kiválóan társalog angolul, de a munkája során jelentéseket is kell írnia, és ez gondot okoz számára, akkor elsősorban olyan feladatokat fog kapni, amelyek az íráskészséget és az elemző-szintetizáló készséget fejlesztik.
 • folyamatos visszajelzést biztosítunk. Bárki, bármikor, bármilyen kérdéssel fordulhat hozzánk a tanfolyam időtartama alatt, legyen az nyelvtani vagy tanulásmódszertani probléma és mi 24 órán belül válaszolunk.

Hogyan zajlik egy e-learning tanfolyam?

 • konzultáció illetve szintfelmérés (ami történhet személyesen, vagy online), amely során feltérképezzük a tanuló igényeit, céljait és a rendelkezésre álló időkeretet.
 • az adott időkeretre és az egyénre szabva összeállítunk egy tematikát és egy tananyagot, melyet a tanuló egyénileg, önállóan dolgoz fel. A megoldásokat elküldi nekünk, ezekre mi 24 órán belül emailben írásbeli visszajelzést és értékelést adunk.
 • A tanfolyam időtartama alatt lehetőség nyílik szóbeli konzultációra és gyakorlásra is, melyre előre egyeztetett időpontban könnyen kezelhető online felületen kerül sor.
 • Egy tanfolyam időtartama 4 hét, ezalatt a tanuló 4 alkalommal kap egy-egy hétre elegendő tananyagot, illetve két, 90 perces konzultációs lehetőséget. Ebből a 4 hetes tanfolyamból mindenki annyit vehet, amennyinek szükségét érzi, tehát akár egy egész éven át tanulhat velünk.